Fejring af årets mærke- og helligdage i Den Kommunale Madservice (DKM)
Her kan du læse om Den Kommunale Madservices fejring af årets mærke- og helligdage.
Hvornår | Hvad | Servering | |
---|---|---|---|
1. januar |
Nytårsdag |
Særlig menu. |
|
5. februar |
Dronning Mary |
Fødselsdagslagkage til kaffen. |
|
Februar/marts |
Fastelavnssøndag |
Fastelavnsboller. |
|
16. april |
Dronningens fødselsdag |
Fødselsdagslagkage til kaffen. |
|
Marts/april |
Påskedagene - Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag og 2. påskedag. |
MorgenWienerbrød/tebirkes til morgenmaden. Kold madDen kolde mad, pålæg og den lune ret er ekstra lækker - 1 øl eller sodavand til to af helligdagene i påsken. Varm mad/dessertSærlig menu, som hører til påskens traditioner - 2 glas vin til to af helligdagene i påsken. KagePåskesøndag serveres påskeæg som dagens kage. |
|
April/maj (4. fredag efter påske) |
Bededag |
Særlig menu og hveder til aftenkaffen. |
|
Maj |
Kristi himmelfartsdag |
Særlig menu. |
|
Maj (7. søndag efter påske) |
Pinse - Pinsedag og 2. pinsedag |
Særlig menu. |
|
26. maj |
Kong Frederiks fødselsdag |
Festmenu og fødselsdagskage til kaffen. |
|
5. juni |
Grundlovsdag |
Brunch. |
|
15. juni |
Kartoflens dag |
Nye kartofler, sild og snaps. |
|
23. juni |
Sankthansaften |
Chips og frugtfade. |
|
2. onsdag i september |
Smagens dag |
Fokus på årets tema. |
|
15. oktober |
Kronprins Christian |
Fødselsdagslagkage til kaffen. |
|
10. november |
Mortens aften |
Andesteg, brune kartofler, hvide kartofler, sovs, rødkål og æbler med gele - 2 glas vin til middagen. |
|
13. december |
Liciadag |
Hjemmelavede Luciaboller og portvin. |
|
December |
Advent |
Til advent (søndage) serveres der kage, som hører til julens traditioner. To adventssøndage serveres der gløgg til kagen. |
|
24. december |
Juleaften |
MorgenWienerbrød/tebirkes til morgenmad. Kold madJuleaftensdag serveres en let anretning. KageJuleaftensdag serveres der æbleskiver og gløgg som kage. AftenJulemiddag: Flæskesteg, and, hvide kartofler, brune kartofler, rødkål og sovs. - Køkkenets hjemmelavede Ris a la mande med kirsebærsauce. Til middagen serveres 2 glas vin. AftenkaffeTil kaffen serveres portvin, cognac, juleknas og hjemmebagte småkager. |
|
December |
Juledage - 1. og 2. juledag |
MorgenWienerbrød/tebirkes til morgenmaden. Kold madI juledagene serveres der til den kolde mad, pålæg og lune retter, som hører til julens traditioner. 1 øl eller sodavand til to af helligdagene i julen. Varm madI juledagene serveres der særlig menu, som hører til julens traditioner. 2 glas vin til en af helligdagene i julen. |
|
31. december |
Nytårsaften |
Der serveres særlig menu til nytårsaften. 2 glas vin til middagen. Der serveres mousserende vin og hjemmelavet kransekage. |
Øvrige mærkedage i løbet af året
Hvornår | Hvad | Servering | |
---|---|---|---|
- |
Valgdage |
Chokolade og portvin. |
|
- |
Kongelig barnedåb eller bryllup |
Festmenu. |
|
- |
Beboer fødselsdage |
Der tilberedes en menu (varm ret og biret), som beboeren har ønsket sig. |