Gå til hovedindhold

Fejring af årets mærke- og helligdage i Den Kommunale Madservice (DKM)

Her kan du læse om Den Kommunale Madservices fejring af årets mærke- og helligdage.

Indhold

    Hvornår Hvad Servering

    1. januar

    Nytårsdag

    Særlig menu.

    5. februar

    Dronning Mary

    Fødselsdagslagkage til kaffen.

    Februar/marts

    Fastelavnssøndag

    Fastelavnsboller.

    16. april

    Dronningens fødselsdag

    Fødselsdagslagkage til kaffen.

    Marts/april

    Påskedagene - Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag og 2. påskedag.

    Morgen

    Wienerbrød/tebirkes til morgenmaden.

    Kold mad

    Den kolde mad, pålæg og den lune ret er ekstra lækker - 1 øl eller sodavand til to af helligdagene i påsken.

    Varm mad/dessert

    Særlig menu, som hører til påskens traditioner - 2 glas vin til to af helligdagene i påsken.

    Kage

    Påskesøndag serveres påskeæg som dagens kage.

    April/maj (4. fredag efter påske)

    Bededag

    Særlig menu og hveder til aftenkaffen.

    Maj

    Kristi himmelfartsdag

    Særlig menu.

    Maj (7. søndag efter påske)

    Pinse - Pinsedag og 2. pinsedag

    Særlig menu.

    26. maj

    Kong Frederiks fødselsdag

    Festmenu og fødselsdagskage til kaffen.

    5. juni

    Grundlovsdag

    Brunch.

    15. juni

    Kartoflens dag

    Nye kartofler, sild og snaps.

    23. juni

    Sankthansaften

    Chips og frugtfade.

    2. onsdag i september

    Smagens dag

    Fokus på årets tema.

    15. oktober

    Kronprins Christian

    Fødselsdagslagkage til kaffen.

    10. november

    Mortens aften

    Andesteg, brune kartofler, hvide kartofler, sovs, rødkål og æbler med gele - 2 glas vin til middagen.

    13. december

    Liciadag

    Hjemmelavede Luciaboller og portvin.

    December

    Advent

    Til advent (søndage) serveres der kage, som hører til julens traditioner. To adventssøndage serveres der gløgg til kagen.

    24. december

    Juleaften

    Morgen

    Wienerbrød/tebirkes til morgenmad.

    Kold mad

    Juleaftensdag serveres en let anretning.

    Kage

    Juleaftensdag serveres der æbleskiver og gløgg som kage.

    Aften

    Julemiddag: Flæskesteg, and, hvide kartofler, brune kartofler, rødkål og sovs. - Køkkenets hjemmelavede Ris a la mande med kirsebærsauce. Til middagen serveres 2 glas vin.

    Aftenkaffe

    Til kaffen serveres portvin, cognac, juleknas og hjemmebagte småkager.

    December

    Juledage - 1. og 2. juledag

    Morgen

    Wienerbrød/tebirkes til morgenmaden.

    Kold mad

    I juledagene serveres der til den kolde mad, pålæg og lune retter, som hører til julens traditioner. 1 øl eller sodavand til to af helligdagene i julen.

    Varm mad

    I juledagene serveres der særlig menu, som hører til julens traditioner. 2 glas vin til en af helligdagene i julen.

    31. december

    Nytårsaften

    Der serveres særlig menu til nytårsaften. 2 glas vin til middagen. Der serveres mousserende vin og hjemmelavet kransekage.

    Øvrige mærkedage i løbet af året

    Hvornår Hvad Servering

    -

    Valgdage

    Chokolade og portvin.

    -

    Kongelig barnedåb eller bryllup

    Festmenu.

    -

    Beboer fødselsdage

    Der tilberedes en menu (varm ret og biret), som beboeren har ønsket sig.